Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Σύνδεση οποιουδήποτε PS3 χειριστηρίου με το PC

Έχω αναφέρει σε παλιότερο άρθρο πως μπορούμε να συνδέσουμε ένα "μαμήσιο" PS3 χειριστήριο με το PC μας. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να συνδέσουμε ένα μη αυθεντικό PS3 χειριστήριο στο PC μας.

Η δοκιμή έγινε σε ένα ασύρματο χειριστήριο της MadCatz και σε Windows 8.1 64bit.

Αρχικά κατεβάζουμε τους απαραίτητους drivers και τους αποσυμπιέζουμε. Πηγαίνουμε στον νέο φάκελο και τρέχουμε το αρχείο "libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1". Όταν τελειώσει, τοποθετούμε το χειριστήριο (ή τον αντάπτορα, αν πρόκειται για ασύρματο) στο PC και σε περίπτωση που τα Windows το αναγνωρίσουν, περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία.

Έπειτα τρέχουμε το αρχείο "ps3sixaxis_en" (μόνο μια φορά, δεν θα ξανά χρειαστεί να το τρέξουμε) και πατάμε το πλήκτρο "PS" του χειριστηρίου μας, για να τεθεί σε λειτουργία.

Πλέων το χειριστήριο μας είναι έτοιμο για χρήση με τον υπολογιστή. Η διαφορά της συγκεκριμένης μεθόδου με την παλιότερη (στον προηγούμενο οδηγό), είναι ότι είναι πάρα πολύ απλή στην εγκατάσταση/ρύθμιση του χειριστηρίου μας.

Πηγαίνουμε στον πίνακα ελέγχου και βλέπουμε αν το χειριστήριο μας αναγνωρίζεται από τα Windows:


Πατάμε δεξί κλικ στο παραπάνω εικονίδιο και μετά properties για να μπούμε στο παρακάτω μενού, απ'όπου μπορούμε να δούμε αν όλα λειτουργούν σωστά:


Το χειριστήριο μας μπορεί να τρέξει πλέων παντού. Παρακάτω είναι στον N64 emulator (Project64):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου